Over Open Theetuin - De Hooge Noot

Het ziekteverzuim voortkomend uit psychische aandoeningen stijgt de laatste jaren fors. Inmiddels kent ruim 30% van het langdurig verzuim een psychische klacht als oorzaak. Gek genoeg rust er nog steeds een heel stevig taboe op dit onderwerp.

Praten met vrienden of familieleden is voor personen met een psychische aandoening al lastig. Laat staan dat je er open over durft te spreken met een collega. Een enorme drempel voor mensen die worstelen met psychische klachten. Bij BikkelHard geven wij deze bijzondere individuen alle ruimte om vertrouwen op te bouwen.

De overgrote meerderheid werkt namelijk keihard aan zijn/haar herstel. Ze willen heel graag aan het werk blijven of zo snel mogelijk terugkeren naar de eigen werkvloer. Maar veelal hebben ze nog niet genoeg vertrouwen. Wij helpen ze vooruit.

In onze veilige maar vooral betekenisvolle omgeving hakken en schaven wij aan de juiste weg. Samen met lotgenoten werken wij aan die laatste stappen naar volledig herstel. Of begeleiden we personen preventief om langdurige uitval te voorkomen. Stress en verkeerde prikkels proberen wij zoveel mogelijk te vermijden.

Samen werken aan werkritme en volledig herstel. Een positieve impuls, een steun in de rug.